Kajgana s tikvom

35208
Foto: Ilustracija
Sastojci:
2 kriške tikve,
4 jaja,
100 g parmezana,
so,
biber,
maslinovo ulje,
sjeckani majdonos (po želji).
Priprema:
Oguljene i očišćene od sjemenki kriški tikve isjeckajte na sitne kockice.
U tavu sipajte kašiku maslinovog ulja, pa zagrijte na srednjoj vatri. Ubacite tikve i pržite dok ne omekša.
Umutite jaja, pa sipajte u tavu i dodajte parmezan. Pržite uz mješanje, pa dodajte so, biber i majdonos. Služite uz pavlaku i dvopek.
(Agencije)
Podijeli:
 - Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima
 - U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača
 - Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata
 - Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine
 - UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića






