Kajgana s tikvom

35208

Foto: Ilustracija

Sastojci:
2 kriške tikve,
4 jaja,
100 g parmezana,
so,
biber,
maslinovo ulje,
sjeckani majdonos (po želji).

Priprema:
Oguljene i očišćene od sjemenki kriški tikve isjeckajte na sitne kockice.

U tavu sipajte kašiku maslinovog ulja, pa zagrijte na srednjoj vatri. Ubacite tikve i pržite dok ne omekša.

Umutite jaja, pa sipajte u tavu i dodajte parmezan. Pržite uz mješanje, pa dodajte so, biber i majdonos. Služite uz pavlaku i dvopek.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe