Kompot od tikve

34981
Foto: Ilustracija
Sastojci: 2 kg oguljene i očišćene tikve,
800 g šećera,
kašika klinčića,
1/2 korijena đumbira,
limun,
2 kašike sirćeta od jabuke,
2 l vode.
Priprema:
Očišćenu tikvu narezanu na kockice prokuhajte pola minute u kipućoj vodi kojoj ste dodali sirćet pa ocijedite.
U tekućinu dodajte šećer i klinčiće te prokuhajte i tanke kriške limuna s komadima đumbira.
Tikvu stavite u staklenke, prelijte ohlađenim šećernim sirupom i začinima. Zatvorite i kuhajte u loncu za sterilizaciju oko 15 minuta.
(Agcncije)
Podijeli:

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





