Kompot od tikve

34981

Foto: Ilustracija

Sastojci: 2 kg oguljene i očišćene tikve,
800 g šećera,
kašika klinčića,
1/2 korijena đumbira,
limun,
2 kašike sirćeta od jabuke,
2 l vode.

Priprema:

Očišćenu tikvu narezanu na kockice prokuhajte pola minute u kipućoj vodi kojoj ste dodali sirćet pa ocijedite.
U tekućinu dodajte šećer i klinčiće te prokuhajte i tanke kriške limuna s komadima đumbira.

Tikvu stavite u staklenke, prelijte ohlađenim šećernim sirupom i začinima. Zatvorite i kuhajte u loncu za sterilizaciju oko 15 minuta.

(Agcncije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab