Kotleti sa ruzmarinom

35007
Foto: Ilustracija
Sastojci:
janjeći kotleti u komadu,
so,
nasjeckani svježi ruzmarin,
nasjeckan majdonos,
maslinovo ulje.
Priprema:
Janjetinu posolite pa nauljite i stavite u rernu da se zapeče na višoj temperaturi, oko 220 stepeni i da sokovi ostanu unutra, a onda malo smanjite i pecite dok meso ne bude mekano. Posudu možete i pokriti, a meso podliti s malo temeljca ili vode.
Pola sata prije kraja pečenja premažite meso smjesom nasjeckanog ruzamarina i majdonosa s uljem. Poslužte s mladim krompirom i mladim lukom.
(Agencije)
Podijeli:

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





