Kotleti sa ruzmarinom

35007

Foto: Ilustracija

Sastojci:
janjeći kotleti u komadu,
so,
nasjeckani svježi ruzmarin,
nasjeckan majdonos,
maslinovo ulje.

Priprema:

Janjetinu posolite pa nauljite i stavite u rernu da se zapeče na višoj temperaturi, oko 220 stepeni i da sokovi ostanu unutra, a onda malo smanjite i pecite dok meso ne bude mekano. Posudu možete i pokriti, a meso podliti s malo temeljca ili vode.

Pola sata prije kraja pečenja premažite meso smjesom nasjeckanog ruzamarina i majdonosa s uljem. Poslužte s mladim krompirom i mladim lukom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab