Krempita za ljubitelje kremastih poslastica

Foto: carobna kuhinja.info
Ovaj kolač je veoma ukusan i lako se pravi. Za njegovu pripremu nije vam potrebno nikakvo posebno umijeće, a budite sigurni da ćete ovom poslasticom oduševiti sve ukućane.
Sastojci za kore:
6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
6 kašika brašna
Fil:
6 bjelanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
te šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mlijeka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom, za dvije kore.
Dobro umutite bjelanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuhajte s preostalim šećerom, pa ukuhajte puding od vanile i miješajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena bjelanca uz lagano miješanje, sve dok se masa ne sjedini.
Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i isijecite na kocke.
(Mostarski.ba)
Usvojen budžet Grada Mostara: Na prijedlog gradonačelnika povećana cijena deponiranja otpada
“Igman” dobija novi poligon za testiranje municije
Sutkinje prvi put dijele pravdu na utakmici prvenstva BiH
Proglašene najsretnije zemlje na svijetu: Na kojem je mjestu Bosna i Hercegovina?
Mlijeko nije dobro samo za jačanje kostiju: Evo na koji sve način pomaže organizmu