Pečeni losos

35142

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1 kg filetiranog lososa,
4 kašike umaka od soje,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike đumbira u prahu,
4 čehna bijelog luka,
2 kašike meda,
kašika usitnjenog čilija,
300 g brokule,
1 luk,
1 limeta,
1 žuta paprika,
3 crvene paprike.

Priprema:

Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog bijelog lula, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće.

Zagrijte rernu na 190 stepeni. U pleh ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite kriške limete. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe