Pečeni losos

35142
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1 kg filetiranog lososa,
4 kašike umaka od soje,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike đumbira u prahu,
4 čehna bijelog luka,
2 kašike meda,
kašika usitnjenog čilija,
300 g brokule,
1 luk,
1 limeta,
1 žuta paprika,
3 crvene paprike.
Priprema:
Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog bijelog lula, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće.
Zagrijte rernu na 190 stepeni. U pleh ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite kriške limete. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati.
(Agencije)
Podijeli:

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





