Pekmez od limuna

34972

Foto: Ilustracija

Sastojci:
50 dkg limuna,
1/2 l limunovog soka,
5 dkg maslaca,
1,15 kg šećera,
1 vrećica praška za želiranje.

Priprema:

Ogulite limune, pri tome skinite i bijelu kožicu, izvadite pretine i košpice. Zdrobite limun u pire.

Pire od limuna, limunov sok i maslac stavite u lonac. Prašak za želiranje pomiješajte sa 2 kašike šećera, potom umiješajte u voćnu masu.

Neka sastojci prokuhaju uz stalno miješanje na jakoj vatri. Dodajte preostali šećer. Sve ponovo zakuhajte, te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 5 minute i skinite s vatre.

Skinite pjenu s mase i odmah ulijte u vruće tegle. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoji otprilike 5 minuta na poklopcu. Ohladite.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab