Pileći paprikaš

Foto: Ilustracija
Sastojci:
Pileći odkošteni karabatak: 800 grama
Maslinovo ulje: ½ šolje
Maslac : 2 kašike
Mješavina začina: 1 kašika
Sol : 1 kašikica
Biber mljeveni: 1 kašikica
Biber u zrnu: 1 kašikica
Celer korijen: 100g
Jedna mrkva
Crvena mljevena paprika: 1 kašika
Luk: 2 glavice
Saransak: 2 češnja
Majdonos: manja vezica
Paradajz pelat: 1 šolja
Brašno: 1 šolja
Paprika: 1 komad
Priprema:
Meso isjeći na kocke, posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju i maslacu oko 10 minuta da meso porumeni.
Meso izvaditi na toplo, a u ostatku masnoće pržiti crveni luk. saransak, mrkvu, dodati malo vode i kuhati 10 minuta. Zatim vratiti meso u posudu, dodati mljevenu crvenu papriku, dodati malo vode, dodati mješavinu začina, dodati biber u zrnu i mljeveni biber, na kraju dodati svježu isjeckanu papriku i majdonos.
Krčkati na laganoj vatri oko 40 minuta i poslužiti sa prilogom po želji.
(Agencije)

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





