Piletina s parmezanom

35236

Foto: Ilustracija

Sastojci:

– 1 pileća prsa (4-5 filea)

– 3 čehna saransaka

– 3 kašika maslaca

– 1 jaje

– 1 šoljica prezli

– 40 g parmezana

– 2 kašike sjeckanog majdonosa

– 1 kašičica suhog biljnog začina

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 kašičice bibera

Priprema

Zagrijte pekaru na 200 stepeni.

Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni saransak i sjeckani majdonos.

U drugoj posudi pomiješajte prezle, rendani parmezan, so, biber i ostale začine, piše Coolinarka.

Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).

Svaki komad umočite u maslac sa saransakom, zatim u mješavinu od prezli i parmezana.

Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Prijatno!

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bilić (HDZ 1990) traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

  • Izložba ‘AquaArt’ spojila more, umjetnost i mlade u Neumu

  • Najavljen bogat program međunarodne konferencije “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe