Piletina sa jogurtom

35084

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1 šolja jogurta,
2 velike kašike maslinovog ulja,
4 čehna bijelog luka (mljevenog),
pola velike kašike origana,
1 limun, pola kašičice soli, biber,
peršun,
2 kg pilećeg mesa

Priprema:
U veliku zdjelu staviti jogurt, maslinovo ulje, bijeli luk, origano, koricu od limuna, 2 kašike soka od limuna, so, biber i peršun.
Sve polako izmiješati i na kraju dodati pileće meso.

Meso sa marinadom staviti u plastičnu kesu i držati 30 minuta u frižideru.
Meso sa marinadom staviti u tepsiju veličine 24×34 cm.

Peći 45-60 minuta na 190 stepeni.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

  • Top ponuda u Kort Marketima

  • Na Kosovu potvrđena zabrana nošenje hidžaba u školama

  • Predstavnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u posjeti BiH

  • Mostar: Građani i ekonomija u energetskoj tranziciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe