Piletina sa kajsijama

35105
Foto: Ilustracija
Sastojci:
Kilogram pilećih prsa
5-6 kajsija
marmelada od kajsija
limunov sok
pire od paradajza
saransak
senf
maslinovo ulje
Priprema:
Kilogram pilećih prsa isjeći u tanke šnicele, poredati u namašćen pleh.
U zdjeli pomiješati pola šolje marmelade od kajsija, 1,5 kašiku limunovog soka, tri kašike pirea od paradajza, malo sitno isjeckanog saransak, dvije kašike senfa, kašiku maslinovog ulja.
Smjesom politi piletinu, a preko toga poredati šest do osam opranih, očišćenih i na kriške izrezanih kajsija. Peći na 180 stepeni do pola sata.
(Agencije)
Podijeli:

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





