Piletina sa kajsijama

35105

Foto: Ilustracija

Sastojci: 
Kilogram pilećih prsa
5-6 kajsija
marmelada od kajsija
limunov sok
pire od paradajza
saransak
senf
maslinovo ulje

Priprema:
Kilogram pilećih prsa isjeći u tanke šnicele, poredati u namašćen pleh.

U zdjeli pomiješati pola šolje marmelade od kajsija, 1,5 kašiku limunovog soka, tri kašike pirea od paradajza, malo sitno isjeckanog saransak, dvije kašike senfa, kašiku maslinovog ulja.

Smjesom politi piletinu, a preko toga poredati šest do osam opranih, očišćenih i na kriške izrezanih kajsija. Peći na 180 stepeni do pola sata.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

  • Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

  • Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

  • Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

  • U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe