Pizza sa lisnatim tijestom

86666

Foto: Ilustracija

Pizza je jedan od najomiljenijih obroka širom svijeta, a ova verzija donosi svježi i hrskavi zaokret koji će oduševiti vaša nepca.

Savršena je za sve koji žele brzo i ukusno rješenje za večeru, a možete je prilagoditi sa svojim omiljenim dodacima. Ovaj recept je idealan za porodičnu večeru ili zabavu s prijateljima.

Sastojci

500 g lisnatog tijesta

200 g salame po vašem izboru

200 g sira po vašem izboru

paradajz sos

1 kašikica origana

So i biber

1 jaje

Priprema

Prvi korak je razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Cilj je dobiti tanku, ujednačenu površinu koju ćete kasnije izrezati u krugove.

Dok pripremate nadjev, zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje kako biste spriječili da se pizza zalijepi.

U zdjeli pomiješajte paradajz sos, origano, so i biber. Na razvaljano tijesto rasporedite odabranu salamu i sir, a zatim prelijte pripremljenim paradajz sosom.

Izrežite tijesto na krugove, zatim svaki krug preklopite na pola. Pritisnite rubove kako biste ih dobro zatvorili, a prije pečenja izbodite površinu viljuškom. Ne zaboravite sve premazati jajetom za zlatnu boju.

Stavite pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 20 minuta, ili dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Kada je gotova, izvadite je iz pećnice i poslužite toplo.

Možete dodati povrće poput paprika, gljiva ili maslina, a za ljubitelje mesa, kobasica će biti odličan izbor.

Svaki zalogaj donosi savršenu kombinaciju hrskavosti i sočnosti, a uz razne dodatke, svi će pronaći nešto za sebe. Isprobajte ga i uživajte u novoj omiljenoj varijanti pizze.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

  • Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj

  • Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu

  • Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj

  • Poziv kršćanima svijeta uoči Uskrsa i Vaskrsa: Podignite glas za pravdu i mir u Palestini

SB Banner 1

■ Povezano

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama

  • Begova čorba

  • Prijedlog za ručak/ Sataraš