Pohovana mozzarella

Foto: Ilustracija
Sastojci: 300 g mozzarelle,
250 g prezle,
kašika sjeckanog vlasca,
2 kašičice sjeckanog svježeg timjana,
2 jaja,
60 g brašna,
4 kašike maslinovog ulja,
so, biber.
Priprema:
Zagrijte rernu na 210 stepeni. Isijecite mozzarellu na štapiće dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U dubokom tanjiru pomiješajte prezlu, timjan i vlasac.
U drugom tanjiru umutite jaja, posolite i pobiberite po želji.
Štapiće mozzarelle pospite brašnom, potom umočite u umućena jaja i uvaljajte u mješavinu prezli i začinskih trava. Zatim još jednom umočite u jaja, pospite prezlama i poredajte u plah obložen masnim papirom.
Poprskajte maslinovim uljem i pecite u rerni 10-12 minuta. Nakon pet minuta štapiće okrenite i pecite još 5-7 minuta, dok ne porumene.
(Agencije)

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





