Pohovana mozzarella

35003

Foto: Ilustracija

Sastojci: 300 g mozzarelle,
250 g prezle,
kašika sjeckanog vlasca,
2 kašičice sjeckanog svježeg timjana,
2 jaja,
60 g brašna,
4 kašike maslinovog ulja,
so, biber.

Priprema:
Zagrijte rernu na 210 stepeni. Isijecite mozzarellu na štapiće dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U dubokom tanjiru pomiješajte prezlu, timjan i vlasac.

U drugom tanjiru umutite jaja, posolite i pobiberite po želji.

Štapiće mozzarelle pospite brašnom, potom umočite u umućena jaja i uvaljajte u mješavinu prezli i začinskih trava. Zatim još jednom umočite u jaja, pospite prezlama i poredajte u plah obložen masnim papirom.

Poprskajte maslinovim uljem i pecite u rerni 10-12 minuta. Nakon pet minuta štapiće okrenite i pecite još 5-7 minuta, dok ne porumene.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab