Pohovane crvene paprike

35149
Foto: Ilustracija
Sastojci:
Crvene paprike : 6 kom
Masni sir: 209 g
So: Po ukusu
Mješavina začin: 1 kašika
Prezla: 100 g
Jaja: 2 kom
Brašno : 100 g
Priprema:
Paprike oprati, očistiti sjemenke i patljicu pa onda ispeći ili ispržiti, te ohladiti i polako oguliti, pazeći da paprike ostanu čitave.
Pripremljene paprike napunite kriškama sira te pohujte, najprije valjajući ih u posoljeni brašno, zatim umućena jaja i na kraju u prezlu pomiješanu sa mješavinom začinom.
Pržite paprike u zagrijanim ulju i poslužite tople.
(Agencije)
Podijeli:

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





