Pohovane crvene paprike

35149

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Crvene paprike : 6 kom

Masni sir: 209 g

So: Po ukusu

Mješavina začin: 1 kašika

Prezla: 100 g

Jaja: 2 kom

Brašno : 100 g

Priprema:

Paprike oprati, očistiti sjemenke i patljicu pa onda ispeći ili ispržiti, te ohladiti i polako oguliti, pazeći da paprike ostanu čitave.

Pripremljene paprike napunite kriškama sira te pohujte, najprije valjajući ih u posoljeni brašno, zatim umućena jaja i na kraju u prezlu pomiješanu sa mješavinom začinom.

Pržite paprike u zagrijanim ulju i poslužite tople.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe