Puračka ćaska

35148

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Meso juneće: 1,5kg

Crveni luk: 300g

Saransak: 3 češnja

So : 2 kašikice

Lovorov list : 2kom

Mješavina začina: 2 kašike

Biber u zrnu: 1 kašikica

Mljeveni biber: 1 kašikica

Slatka mljevena crvena paprika: 1 kašikica

Priprema:

Crveni luk i saransak sitno nasjeckati, pa proržiti kratko u šerpi, zatim dodati meso i kratko propržiti, posoliti, pobiberiti, dodati mješavinu začin i crvenu papriku. Dodati vodu i kuhati 3 sata.

Kada je jelo gotovo prebaciti ga u zemljanu zdjelu, ćasku i zapeći u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta.

Poslužiti kao glavno jelo.

(Agencije)

 

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe