Puračka ćaska

35148
Foto: Ilustracija
Sastojci:
Meso juneće: 1,5kg
Crveni luk: 300g
Saransak: 3 češnja
So : 2 kašikice
Lovorov list : 2kom
Mješavina začina: 2 kašike
Biber u zrnu: 1 kašikica
Mljeveni biber: 1 kašikica
Slatka mljevena crvena paprika: 1 kašikica
Priprema:
Crveni luk i saransak sitno nasjeckati, pa proržiti kratko u šerpi, zatim dodati meso i kratko propržiti, posoliti, pobiberiti, dodati mješavinu začin i crvenu papriku. Dodati vodu i kuhati 3 sata.
Kada je jelo gotovo prebaciti ga u zemljanu zdjelu, ćasku i zapeći u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta.
Poslužiti kao glavno jelo.
(Agencije)
Podijeli:

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





