Pureći filet

34962

Foto: Ilustracija

Sastojci:
400 g purećeg filea,
6 kašičica maslinovog ulja,
10 g mješavine začina: suhog mažurana, majčine dušice, ruzmarina i žalfije,
mljevena paprika,
so,
biber,
1 kašika limunovog soka.

Priprema:

Meso isjeći na šnicle, od začina napraviti marinadu i staviti meso u nju. Neka odstoji oko sat.

Peći šnicle na roštilj tavi oko 6 minuta sa svake strane uz premazivanje marinadom. Na kraju pečenja posoliti i pobiberiti i premazati ih mješavinom limunovog soka i ljute papričice.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab