Puslice

34991

Foto: Ilustracija

Sastojci:

3 bjelanca,
21 kašika šećera (na 1 bjelance ide 7 kašika šećera),

50 g oraha.

Priprema:

Uključite rernu na najvišu temperaturu i pustite je da se grije tako 20 do 30 minuta.

Za to vrijeme prvo umutite bjelanca dok ne dobijete čvrstu smjesu. Zatim u tu čvrstu smjesu dodajte kašiku po kašiku šećera i lagano mutite dok ne dobijete potpuno čvrstu smjesu.

Na papir za pečenje kašikom ili špricom odvajajte puslice i redajte ih u tepsiju. Na kraju u svaku puslicu zabodite po orah, lješnik ili neko drugo koštunjavo voće.

Kada vidite da vam se rerna potpuno zagrijala, isključite je i u nju ubacite tepsiju s pripremljenim puslicama. Sačekajte da se puslice lijepo osuše i kolač je gotov.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab