Teleća koljenica

35038

Foto: Ilustracija

Sastojci:
Teleća koljenica isječena na šnite,
malo brašna,
ulje, so, biber,
150 ml bijelog vina,
150 ml goveđeg bujona,
2 karanfilića,
glavica crnog luka,
čehno saransaka,
mrkva,
prasa,
celer,
malo nastrugane limunove kore,
malo kadulje, majčine dušice i ruzmarina,
2 kašike paradajz pirea.

Priprema:

Uvaljajte šnite koljenice u brašno, ispržite ih na ulju, posolite, pobiberite, a zatim ih poredajte u pleh, prelijte vodom i bujonom, ubacite karanfiliće i stavite u rernu da se dinstaju na umjerenoj temperaturi.

U ulju preostalom od prženja propržite luk, saransak, mrkvu, prasu, celer, začinite i dodajte paradajz pire. Sve dobro promiješajte i pržite još nekoliko minuta.

U pleh ubacite miješano povrće, prelijte folijom i dinstajte dok svi sastojci ne omekšaju. Meso stavite na tanjir, prelijte sosom od povrća i služite s rižom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Tužilaštvo FBiH o akciji u aferi “Spengavanje”: Sumnja na izvršenje više koruptivnih djela

  • Pješak u Opinama teško povrijeđen, smješten na odjel intenzivne njege

  • Izložba “Ars Aevi Tour” u Mostaru

  • Povrijeđen tridesetosmogodišnjak u Opinama

  • U BiH do vikenda sunčano vrijeme

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab