Teleća koljenica

Foto: Ilustracija
Sastojci:
Teleća koljenica isječena na šnite,
malo brašna,
ulje, so, biber,
150 ml bijelog vina,
150 ml goveđeg bujona,
2 karanfilića,
glavica crnog luka,
čehno saransaka,
mrkva,
prasa,
celer,
malo nastrugane limunove kore,
malo kadulje, majčine dušice i ruzmarina,
2 kašike paradajz pirea.
Priprema:
Uvaljajte šnite koljenice u brašno, ispržite ih na ulju, posolite, pobiberite, a zatim ih poredajte u pleh, prelijte vodom i bujonom, ubacite karanfiliće i stavite u rernu da se dinstaju na umjerenoj temperaturi.
U ulju preostalom od prženja propržite luk, saransak, mrkvu, prasu, celer, začinite i dodajte paradajz pire. Sve dobro promiješajte i pržite još nekoliko minuta.
U pleh ubacite miješano povrće, prelijte folijom i dinstajte dok svi sastojci ne omekšaju. Meso stavite na tanjir, prelijte sosom od povrća i služite s rižom.
(Agencije)










