Toplo hladna salata

35100

Foto: Ilustracija

Sastojci:
250 g mladog spanaka,
šaka rikule,
250 g pilećeg filea,
200 g svježih smokava,
100 g kikirikija,
100 g gorgonzole,
ulje od tikve,
jabukov sirćet,
so.

Priprema:

Povrće dobro operite i osušite.

Meso začinite solju pa ispecite na grill tavi na malo masnoće.

Dok se meso peče, salatu stavite u zdjelu, dodajte kikiriki, narezane svježe smokve, na kockice gorgonzolu i na samom kraju pečeni pileći file izrezan na trakice.

Sve to začinite mješavinom ulja, sirćeta i soli.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

  • Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

  • Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

  • Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

  • U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe