Toplo hladna salata

35100
Foto: Ilustracija
Sastojci:
250 g mladog spanaka,
šaka rikule,
250 g pilećeg filea,
200 g svježih smokava,
100 g kikirikija,
100 g gorgonzole,
ulje od tikve,
jabukov sirćet,
so.
Priprema:
Povrće dobro operite i osušite.
Meso začinite solju pa ispecite na grill tavi na malo masnoće.
Dok se meso peče, salatu stavite u zdjelu, dodajte kikiriki, narezane svježe smokve, na kockice gorgonzolu i na samom kraju pečeni pileći file izrezan na trakice.
Sve to začinite mješavinom ulja, sirćeta i soli.
(Agencije)
Podijeli:

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





