Tufahije

34975

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1.5 kg jabuke srednje veličine
1 kg šećer
250 gr orasi
1 kom bjelance
100 gr maslac
1 kesica šlag
500 ml voda
1 limun

Priprema:
Ogulite jabuke, izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000 g šećera sa 500 ml vode) uz dodatak limuna.

Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak, te napravite ujednačenu masu.

Filom punite jabuke. Prelijte ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite ih u frižideru i ukrasite šlagom na koji ćete staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl. Također možete ih služiti s kuglom sladoleda.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab