Umak od jogurta i fete

Foto: Ilustracija
Jogurt je savršeni dodatak ljetnim druženjima uz roštilj. Uz dodatak začinskog bilja, odličan je dodatak salatama, a uz malo truda lako se može iskoristiti za pripremu umaka koji naglašava ostale okuse.
Grci ga vole kombinirati uz fetu kako bi napravili kremasti i glatki umak za meso ili povrće. Uz dodatak saransaka, maslinovog ulja i mediteranskog začinskog bilja, umak od sira i jogurta pršti aromom, a oduševljava svilenkastom teksturom. Kako biste dobili što glađi umak, nakon što ga dobro izmiksate možete ga dodatno i protisnuti kroz cjedilo.
Sastojci:
225 g fete,
170 g grčkog jogurta,
1 čehno saransaka,
15 ml maslinova ulja,
so, biber,
majdonos ili vlasac
Priprema:
Izmiksajte fetu s jogurtom i bijelim lukom postepeno dodajući maslinovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu smjesu.
Kušajte pa posolite i pobiberite te prema želji ukrasite maslinovim uljem, peršunom ili vlascem.
(Agencije)

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





