Zapečena piletina sa ajvarom

35124
Foto: Ilustracija
Sastojci:
600 gr pilećih grudi
1 praziluk
250 gr tjestenine
70 gr ajvara
100 gr kačkavalja
50 gr maslina
3 jaja
400 ml kisele pavlake
Priprema:
Izdinstajte praziluk pa dodajte bijelo meso, na kraju dodajte masline. U isto vrijeme obarite tjesteninu. Kada je sve gotovo, procijedite i pomiješajte tjesteninu i meso i stavite u nauljen pleh.
Pomiješajte pavlaku, jaja, rendani kačkavalj. Prelijte preko tijesta, promiješajte, i stavite u pekaru da se peče na 200 c – 30-35 minuta. Izvadite i prelijte mješavinom ajvara i pavlake. Dopecite još 5 minuta.
(Mostarski.ba/Hayat)
Podijeli:
 - Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima
 - U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača
 - Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata
 - Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine
 - UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića






