Zeleni sos

35109

Foto: Ilustracija

Sastojci:
po veza peršunovog lista, kopra i vlasca,
2 kašike prezle,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika mljevenih oraha,
2 čehna bijelog luka,
sok od 1 limuna,
1 kašičica čilija ili ljute paprike,
1 dl kisele pavlake,
1 teglica kapara, so i biber.

Priprema:

Sitno isjeckati peršun, kopar i vlasac. kapare ocijediti i bobice sitno isjeckati. Sok od kapara pomiješati sa sokom od limuna, uljem, prezlom i orasima.

Dodati kiselu pavlaku, bijeli luk, so, biber, ljutu papriku.

Na kraju umiješati pešun, kopar i vlasac. Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ukusi sjedine.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

  • Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

  • Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

  • Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

  • U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe