Medeni kolač sa čokoladom

Foto: Ilustracija
Sastojci:
šolja meda,
šolja vode,
šolja ulja,
kašičica sode bikarbone,
brašna prema potrebi da tijesto ne bude tvrdo,
šolja i pol šećera,
3 šolje mljevenih oraha,
3 kašike ulja,
2 kašike kakaa,
malo soka od limuna,
150 g čokolade za kuhanje,
2 kašike ulja.
Priprema:
Zamijesiti tijesto od meda, vode, ulja, sode bikarbone i brašna.
Peći na umjerenoj temperaturi dok torta ne porumeni. Izvaditi iz rerne i ohladiti.
Ušpinovati šećer sa šoljom vode da bude gust kao za slatko. Dodati mljevene orahe, ulje, kakao i malo soka od limuna. Sve izmiješati, skinuti s ringle i ohladiti.
Presjeći tortu na tri dijela da dobijete tri jednake kore i premazati ih filom.
Čokoladu otopiti s uljem pa preliti tortu. Ostaviti da se glazura stegne.
(Agencije)
 - Zvaničan spisak košarkašica BiH za mečeve protiv Izraela, Irske i Luksemburga
 - Vijeće sigurnosti produžilo mandat EUFOR-a u BiH
 - Stručni skup u Mostaru: Poticaje u poljoprivredi usmjeriti na kapitalna ulaganja
 - Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica
 - Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”






