Ljetna musaka: Jednostavna priprema za lagano i preukusno jelo

67311

Foto: Ilustracija

Ljetna musaka je savršen ručak, ali i večera. Lagana i ukusna – kombinacija koju svako želi po toplom vremenu.

Recept će vam oduzeti malo vremena, ali je ukus kom dugo nećete odoljeti.

Sastojci za ljetnju musaku:

2 jaja
2 tikvice
2 paprike
200 g pečuraka
1 patlidžan
2 paradajza
bijeli luk
pavlaka
1 kašičica senfa
jogurt
so
biber

Priprema ljetne musake:

Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tanjim slojem ulja.

Uključite rernu na 220 stepeni da se ugrije.

Za to vrijeme, isjecite tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i zabiberite.

Bijeli luk takođe isjecite u željenoj količini i odvojite u činiju gdje ćete pomiješati sastojke za preliv.

Poređajte povrće u činiju.

U činiju sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.

Pecite u rerni 20-ak minuta ili dok ne porumeni, objavljeno je na Nezavisne.

Radiosarajevo

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Počinje proljetna obavezna deratizacija u HNK

  • Premijera dokumentarnog filma “Labirint uma i tijela” u nedjelju u Kosači

  • U bjekstvu od 11. aprila: SIPA hapsila na području Mostara

  • Potpisan Plan bilateralne vojne saradnje između BiH i Republike Slovačke za 2025. godinu

  • Obustava vodosnabdijevanja u zgradama na Bulevaru

SB Banner 1

■ Povezano

  • UN smjestio Bosnu i Hercegovinu u društvo najrazvijenijih država svijeta

  • Ankara – glavni grad moderne Turske na putu ka UNESCO-voj zaštiti

  • Udaranje pečata u pasoš odlazi u historiju

  • Yugo se vraća