Oblatne sa čokoladom i orasima
Recepti s oblatnama brzi su i praktični, a svi ih vole i rado grickaju.
Kako ih napraviti?
Fil koji se maže na ove oblatne izuzetno je ukusan, a ujedno i vrlo jednostavan. Pravi se s mlijekom, šećerom i puterom ili margarinom, kako je kome više po volji. Nakon kuhanja se dodaju čokolada, mljeveni orasi i keks, kao i vanilin šećer koji daje finu aromu ovoj odličnoj slastici.
Sam okus je tačno onakav kakav i očekujete – izvana hrskav, a iznutra fino čokoladan. Keks i orasi su dali bogat i pun okus, a sve je prožeto laganom aromom vanilije. Kad se sastojci malo otpuste, nakon dan-dva sve je još i bolje, piše Recepttura.
Sastojci:
300 ml mlijeka
300 g šećera
250 g margarina ili putera
100 g čokolade za kuhanje
2 vanilin šećera
250 g mljevenih oraha
200 g mljevenog keksa
5 oblatni dimenzija 27,5 x 37,5 centimetara
Sve detalje pripreme pogledajte u ovom video receptu: