Kadaif

35126

Sastojci:

500 g tjestenine za kadaif,
200 – 300 g mljevenih oraha,

250 g svježeg maslaca,

100 g grožđica,

1 l vode,

700 g šećera,

1 kesica vanilijin šećera,

1 limun,

1 narandža,

1-2 kašike meda.

Priprema:

Veliki dublji pleh podmazati maslacem, poredati sloj kadaifa, posuti orasima, i grožđicama. Tako slagati sve dok se ne utroše orasi, grožđice i tjestenina za kadaif.

Istopljenim vrelim maslacem poprskati kadaif i peći na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.
Dok se kadaif peče, skuhati agdu. Nasuti vodu u šerpu, dodati šećer, vanilijin šećer, sok jednog limuna, narandže i med. Kada proključa, kuhati još pet minuta.

Napola pečen kadaif izvaditi iz rerne, zaliti ga vrelom agdom i vratiti u rernu da se peče još 15 minuta.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Braća Konjičanin će dijeliti pravdu u velikom finalu!

  • Intenzivno bombardovanje: Izraelski napadi natjerali Palestince na novo raseljavanje

  • U ponedeljak počinje ‘Brčko open’, u kvalifikacijama učestvuje 104 tenisera

  • Na Bunici sutra akcija “Ko će više uraditi dobra?”

  • Mostar domaćin 26. Federalnog takmičenja iz pružanja prve pomoći

SB Banner 1

■ Povezano

  • Nadjev bez mesa: Jalan sarma u listovima loze

  • Sarma od loze – proljetno hercegovačko jelo

  • Višnjab

  • Droba