• Kus-kus s povrćem idealan je recept za dane kada želite nešto "na brzinu”, a opet zdravo i ukusno. Za pripremu ovog obroka iskoristite svježe povrće, dodajte mu pripremljeni kus-kus i dovršite omiljenom kombinacijom začina. Obilje proteina i drugih hranjivih tvari

  • Sastojci: – 1 pileća prsa (4-5 filea) – 3 čehna saransaka – 3 kašika maslaca – 1 jaje – 1 šoljica prezli – 40 g parmezana – 2 kašike sjeckanog majdonosa – 1 kašičica suhog biljnog začina – 1/2 kašičice

  • Sastojci: 400 g brašna 120 g šećera u prahu 1/2 kesice praška za pecivo 1 kesica vanilin šećera 1/2 kašičice sode bikarbone 1 kašičica mješavine začina za medenjake ili cimeta 2 jajeta (umućena) 120 g omekšalog maslaca 120 g meda

  • Podloga 250 g glatkog brašna 80 g maslaca 100 g šećera 1 prašak za pecivo 1 jaje 1 vanilin šećer hladna voda po potrebi Krema 500 ml mlijeka 2 vrećice praška za puding od vanilije 200 g šećera 800 g

  • Sastojci: 3 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika mlijeka, 12 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo, kilogram jabuka, cimet, limunova korica, čokolada u prahu, grožđice. Priprema: Umješati mikserom sastojke za biskvit, pa presuti pola smjese u

  • Sastojci: Bijeli ili šareni grah: 500 g 250 gr. suhog mesa Luk: 1 glavica Mrkva: 1 kom Sol: Po želji Biber: Po želji Mljevena crvena paprika: 1 kašika Lovorov list Brašno: 1 kašika Ulje: 3 kašike Ajvar po želji Priprema:

  • Sarma je neizostavno jelo na stolovima Bosne i Hercegovine i regije. Svako je pravi pomalo na svoj način, a ovo je naš… Sastojci 2 glavice kiselog kupusa 1 kg junećeg mljevenog mesa 300 grama riže 150 gram suhog goveđeg mesa

  • Sastojci 800 g junećeg mesa (but ili plećka) 3 glavice luka 2 mrkve 1 glavica saransaka 1 kašika suhog biljnog začina 1 kašičica mljevene slatke paprike malo soli malo bibera malo majdonosa 1 puna kašika brašna Priprema Ugrijati dobro ulje

  • Recepti s oblatnama brzi su i praktični, a svi ih vole i rado grickaju. Kako ih napraviti? Fil koji se maže na ove oblatne izuzetno je ukusan, a ujedno i vrlo jednostavan. Pravi se s mlijekom, šećerom i puterom ili

  • Sočna poslastica sa okusom narandže. Sastojci: – 4 jajeta – 260 g šećera – 2 vanilin šećera – 1,6 dl ulja – 1,5 dl iscjeđenog soka od narandže – korica od jednog limuna (organskog) – malo ruma – 1 prašak

  • Krofne su kod većine ljudi omiljena poslastica, mogu biti sa čokoladom, vanilijom, od džema ili samo sa šećerom, izbor je na onome ko ih pravi. Za ove krofne vam je potrebno: 500 g brašna, 3 jajeta, 25 g maslaca, 30

  • Sastojci: 800 g tikve, 500 g jufki za pitu, 6 kašika šećera, 100 ml ulja, 1 kesica cimeta, 1 kešica vanilin šećera. Priprema: Tikvu ogulite, narendajte pa pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Stavite prvu koru, namažite uljem pa

  • Na današnji dan 25. 4.

  • Mostar: Dežurna apoteka /DECEMBAR