• Sastojci 1/2 staroga hljeba 3 jaja malo mlijeka malo soli i vegete malo ulja za prženje Priprema Hljeb izrezati na  šnite. Jaja, sol, vegetu i malo mlijeka dobro umutiti. U jedan tanjir staviti još malo mlijeka, pa svaki komad hljeba

  • Sastojci 350 do 400 grama mljevenog mesa jedno jaje jedna kašika paradajz pirea jedna šolja riže pola kašike aleve paprike malo bibera so sa začinkim povrčem pola kašike suhog peršuna Ostalo 1 kg sitnijeg domaćeg luka dvije kašike paradajz pirea

  • Jedan starinski recept od malo sastojaka, bez puno filozofiranja – onaj za štrudlice, odličan je da se zasladite uz kafu ili čaj. Sastojci 250 g maslaca 180 g (1 čaša) kiselog vrhnja 1 vanilin šećer 500 g mehkog brašna pekmez

  • Sastojci 15 kašika brašna so 1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone 3-4 kašike ulja topla voda Preljev: 1 litar jogurta 1 pavlaka so 3-4 česme / češnja saransaka komadić maslaca-otopiti Priprema U posudu staviti brašno, so, prašak za

  • Sastojci: 800 g teletine bez kosti, 200 g luka, tri niza bamije, 200 g riže, 300 g paradajza, 200 g zelene paprike, malo mljevene crvene paprike, 100 ml ulja, so, biber u zrnu. Priprema: 1. Teletinu operite i nasjeckajte na

  • Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo koje je jednostavno pripremiti. Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt. Sastojci: 500 g brašna • 1 žličica/kašičica soli • 250 ml vode • 2

  • Domaća supa sa knedalama,  je mnogima jedna od omiljenih, ali knedle ne uspijevaju svi da naprave savršeno. Sastojci 1 jaje 1 kašičica ulja prstohvat soli 4 ravne supene kašike griza Bjelance i žumance odvojite, pa bjelance pjenasto umutite. Zatim dodajte

  • Sastojci: 280 g glatkog brašna 100 g šećera 100 g oraha 200 g putera 100 g šećera u prahu 1 vanilin šećer Postupak: Od brašna, šećera, oraha i putera (neka bude sobne temperature=umijesite tijesto dok ne bude glatko. Pustite da

  • Sastojci 1 kilogram jabuka grožđice badem Vanilin šećer, smeđi šećer, cimet, karanfilčići Tijesto 300 grama brašna 1 jaje 50 grama maslaca 125 mililitra mlijeka Mala kašika kvasca, brašna i šećera (aktivirati s malo mlake vode) 3 kašike šećera Vanilin šećer

  • Sastojci Biskvit 7 jaja 150 g omekšalog maslaca 100 g šećera u prahu 200 g tamne čokolade 1 paketić vanilin šećera 120 g šećera prstohvat soli 150 g oštrog brašna 150 g džema od marelice 1 kašika ruma maslac, za

  • Krompir ogulite, prerežite na pola i stavite u zdjelu. Posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte, zatim krompir posložite u pleh. Ugrijati pekaru na 220°C. Peći dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite vruće uz sir, pavlaku, mileram. Prijatno!    

  • Sastojci 200 ml vode 500 g šećera 500 g mlijeka u prahu 250 g margarina 400 g kokosa 100 g lješnika Priprema Vodu staviti da prokuha pa dodati šećer, onda margarin i sačekati da se istopi. Dodati mlijeko u prahu,

  • Na današnji dan 26. 4.

  • Mostar: Dežurna apoteka/JANUAR