• Sastojci 400 gr mljevenog mesa (junetina i teletina) 70 gr sredine hljeba 1 šoljica riže okruglog zrna 2-3 režnja sitno sjeckanog saransaka malo sitno rendane mrkve malo mlijeka ulje +1 kašika maslaca ili masla 3 veće glavice luka tešni paradajz

  • Sastojci 500 g brašna, 1 kesica suhog kvasca, 60 g putera, 1 jaje i 2 žumanca, 60 g šećera, 1 kašika meda, oko 200 ml mlijeka, narendana limunova korica, sol Za fil: 500 g oraha, 150 g šećera, 1 vanilin

  • Popara: Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta. Najbolja je od starog domaćeg hljeba. Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom. Sastojci: Stari hljeb isijeći na kockice po potrebi vode 3-4

  • Sastojci 225 g maslaca 150 g šećera prstohvat soli 75 g nasjeckanih badema 275 g glatkog brašna Priprema Zagrijte pekaru na 180 stepeni i obložite lim papirom za pečenje. U velikoj posudi izmiksajte maslac u pahuljastu smjesu pa dodajte šećer.

  • Sastojci 500 g pilećeg filea 0,3 dl ulja 3 kašike senfa 2 kašike susama 1 kašika soja sosa 1 kašičica soli malo bibera 2-3 čehna saransaka Priprema Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 - 1,5 cm.

  • Sastojci 600 g juneće džigerice ili po želji 1 šolja mlijeka 5 kašika maslinovog ulja 3 kom luka ( veći, izrezati na listiće) 2 čehna saransaka 2 kašike majdonosa sitno sjeckan sol, biber, lovorov list, crvena paprika u prahu 1

  • Sastojci 4 žumanca 4 kašike šećera 1 maslac ili margarin (250 gr) 400 gr brašna 1/2 praška za pecivo malo rendane limunove kore ZA FIL 4 bjelanca 150 -200 gr šećera 3 pune kašike pekmeza od kajsija 100 gr sjeckanih

  • Sastojci: 10 kašika brašna 10 kašika šećera 1 prašak za pecivo 10 kašika ulja 10 kašika mlijeka 2 jaja 2-3 kašike kakaa u prahu U posudu dodajte suhe sastojke; brašno, šećer, prašak za pecivo. Možete, ali i ne morate promiješati

  • Jedno od onih jela koje će uvijek mirisati na “maminu kuhinju” jesu i ćufte. Sastojci: ćufte 1/2 kg mljevenog mesa 1 jaje 1 glavica luka sitno narezanog 1 česno bijelog luka sitno nasjeckano 2 kašike prezle 1 kašika ulja so,

  • Trileće su jedan od najsočnijih kolača koje ćete probati. To je desert koji se sastoji od mekanog biskvita koji je natopljen mlijekom i preliven karamelom, a dobio je naziv po tome što se pravi od tri vrste mlijeka. Obično se

  • Sastojci: pile, 200 g mrkve, 200 g bamije, 200 g majdonosa, legir masa. Priprema: Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju

  • Sastojci Za tijesto: 500 g brašna (tip 500) 250 ml mlijeka 100 ml ulja 2 jaja 1/2 kockice svježeg kvasca (25 g) 1/2 kašičice soli 5 kašičice šećera džem (po izboru) Za premazivanje  1 žumance nekoliko kapi ulja U 250

  • Na današnji dan 1. 5.

  • Mostar: Dežurna apoteka/MART