• Sastojci 250ml mlakog mlijeka 80g otopljenog maslaca 2 kasike secera 1 kašičica soli 1 suhi kvasac 1dl jogurta 650g brašna 1 jaje Za premazivanje: 1 jaje Kašika mlijeka https://www.youtube.com/watch?v=tQb0kldHLLw

  • Sastojci Potrebno je: 400 g pileće džigerice 1 glavica crvenog luka 2-3 čehna saransaka 200 ml pasiranog paradajza 1 puna kašika brašna po ukusu so po ukusu suhi biljni začin po ukusu sjeckani paradajz Priprema Isjeckati crni luk i saransak

  • Sastojci Tijesto 250 maslaca 100 g šećera jedno jaje jedno žumance 10 ml pekmeza od jabuka 400 g brašna jedan prašak za pecivo Zaljev 200 ml pekmeza od jabuka 500 g šećera 700 ml vode Način pripreme Umutiti pjenasto maslac

  • Čim stigne kiseli kupus, počinje sezona podvarka, kralja zimske trpeze koji oduševljava jednostavnom pripremom i svojim okusom. Podvarak se može pripremati na više načina, sa piletinom i suhim ili svježim mesom. Danas donosimo recept za podvarak sa suhim mesom. Sastojci:

  • Sastojci 400 g brašna 250 ml mlijeka jedna kašika kvasca jedna kašika šećera dvije kašike ulja 100 g maslaca 4-5 kašika kajmaka dvije kašike ulja Priprema Kvasac sa toplim mlijekom i šećerom staviti da uskvasa. Brašno prosijati, dodati jednu kašikicu

  • Sastojci pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke jedan ovčiji vrat, ulje dvije glavice crvenog luka tri osrednje mrkve vezica majdonosa so i biber po želji. Priprema: Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice. Na vrelo

  • Sutlijaš ili sutlija kako ga u Bosni zovu, je slatko jelo, tipično za područje Balkana i Turske. Porijeklo riječi sutlijaš vodi od turske riječi süt što na bosanskom znači mlijeko. Ovo jelo je prvobitno bilo rašireno u turskoj kuhinji, a

  • Sastojci 500gbrašna malo soli malo ulja voda Tijesto za jufku 500g brašna malo soli malo ulja voda Nadjev 1kg žare/koprive 2 do 3 kašike sira 4 do 5 kašika pavlake 3 do 4 jaja Način pripreme Priprema tijesta: Od navedenih

  • Pileća prsa punjena spanakom 1,5 kg pilećih prsa 500 gr friškog spanaka 200 gr endanog sira (mozzarella) jedna velika glavica luka malo soli Za paniranje -prezla -jaja -brašno -so sa začinskim povrćem malobibera malosoli -bijeli luk u prahu Način pripreme

  • Rešedija staro bosansko slatko jelo sa pekmezom i nišestom ili gustinom, piše bosanski kuhar Sastojci ulje komadić putera 200 g nišeste ili gustina 6 do 7kašika šećera voda Način pripreme U dublju širu tavu naspem ulja i dodam komadić putera

  • Sastojci 500ml mlijeka 300 gsira tri velike kašike kajmaka 200 ml ulja četiri jaja malo soli jedna kesica suhe germe 500g kukuruznog brašna Način pripreme U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti. Smjesu

  • Sastojci Biskvit: 130 g brašna 4 jaja - sobne temperature 80 g šećera ¾ kašike putera- otopljenog pola kašike ekstrakta vanilije ¼ kaščice soli Sirup: 40 ml tople vode 3 kašike šećera Šlag: 250 g slatkog vrhnja 6 do 8

  • Na današnji dan 27. 4.

  • Mostar: Dežurna apoteka/FEBRUAR